Ruilen & Retourneren

Ben je niet blij met wat je besteld hebt en je wilt het terugsturen of ruilen? Geen probleem!

Je kunt je bestelling of een deel ervan ruilen of het simpelweg retourneren omdat je niet tevreden bent met wat je hebt besteld. De artikelen moeten compleet, ongebruikt en onbeschadigd bij ons aankomen. Bij sets kunnen geen afzonderlijke artikelen worden geretourneerd. We hanteren de volgende voorwaarden voordat we een retourartikel in behandeling kunnen nemen:

1. Voordat je iets retourneert meld dit eerst via info@edeljuweel.nl en vraag naar ons retourformulier.

2. Om te voorkomen dat artikelen zoek raken, vragen we om het pakket verzekerd met een Track & Trace code naar ons op te sturen.

3. Let op: Om hygiënische redenen worden oorbellen niet retour genomen.

Termijn
Na ontvangst van je bestelling heb je 14 dagen de tijd om je bestelling of een deel ervan terug te sturen. Hiervoor dient er altijd een retourformulier volledig ingevuld te worden.

Verzenden
Doe bij de retourzending altijd een kopie van de factuur en retourformulier, en stuur dit naar het adres dat op het retourformulier staat. We adviseren de artikelen goed te verpakken (bij voorkeur in de originele verpakking) en het verzendbewijs goed te bewaren. Je kunt ons niet aansprakelijk stellen voor zoek geraakte paketten zonder verzendbewijs. Daarom adviseren we om de artikelen met een track & trace code te sturen. Als je artikelen beschadigd of kapot bij ons aankomen kunnen we je helaas het aankoop bedrag niet terugbetalen.  We kunnen alleen retourzendingen in behandeling nemen met een ingevuld retourformulier en de kopie van de factuur. Om retouren zonder ingevuld retourformulier of ontbrekende gegevens toch in behandeling te nemen (als dat nog mogelijk is) berekenen wij € 5,00 administratie kosten. 

Terugbetalen bij Retourneren
Je aankoop bedrag zo snel mogelijk aan je terugbetaald. Normaal doen we dat op de dag dat we je retourzending hebben ontvangen of anders uiterlijk binnen 7 dagen. De (retour)verzendkosten voor het terugsturen betalen we niet terug.

Bij retourneren van defecten binnen de garantie periode of bij verkeerde levering vergoeden wij de retourverzendkosten (extra kosten voor aangetekend versturen worden niet vergoed). 

Terugbetalen / bijbetalen bij Ruilen
Als je wilt ruilen en je nieuwe artikelen zijn goedkoper dan de artikelen die je terugstuurt krijg je het verschil terugbetaald op de dag dat we je nieuwe artikelen versturen of anders uiterlijk binnen 7 dagen.
Als je wilt ruilen en je nieuwe artikelen zijn duurder dan de artikelen die je terugstuurt dan sturen we je per e-mail een betaallink op de dag dat we je nieuwe artikleen versturen. Je mag het verschil dan achteraf betalen maar wel binnen 7 dagen na versturen van de e-mail met betaallink.